Hemelwater afvoer systeem zonder gevaar voor statische electriciteit

Dishman, Veenendaal

In Oktober 2013 werd bij de firma Dishman in Veenendaal de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw van een productie plant voor het verwerken van wolvet.

Dishman is actief op het gebied van marketing, verkoop en productie van Vitamine D, Cholesterol en lanoline gerelateerde producten voor de farmaceutische, cosmetische, voeding- en diervoedselindustrie, garnalenteelt en industriële toepassingen.

Operations Manager de heer Mark Ipema van Dishman zocht voor de hemelwaterafvoer een systeem dat geaard kon worden met als doel het voorkomen van opbouw van statische elektriciteit. Traditionele kunststof systemen bieden geen mogelijkheid voor het aarden van het systeem.

Aarden van leidingen is zeer belangrijk daar waar mogelijk gevaar voor ontbranding van gassen kan ontstaan.

Dishman wil voldoen aan de ATEX richtlijnen.

ATEX richtlijnen zijn van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen.

Door Rob ten Broeke, directeur van de firma Ten Broeke Technische Groothandel in Groenlo werd een voorstel gedaan voor een hemelwaterafvoer systeem van volledig roestvast staal.

Installateur Ratec uit Ede installeerde het totale systeem in ca. de helft van de tijd t.o.v traditionele kunststof systemen.

De heer Spencer Hellegering, directeur van Ratec Installatietechniek, was naar eigen zeggen zeer tevreden over het systeem en het resultaat.

De hemelwaterafvoer installatie in het 10 meter hoge gebouw zit er werkelijk zeer strak in en werkt uitstekend. Het vacuüm systeem bevat naast de leidingen en fittingen slechts 4 dak afvoerunits van het type 401.204.040. Ruim voldoende om ook de hevigste regenbuien aan te kunnen.

Project feiten
Eigenaar: Dishman Netherlands B.V.
Adviseur: Tenbroeke Technische Groothandel
Installateur: Ratec Installatietechniek
Producten: 40 en 50 mm leidingen- bochten en dak drains
Installatie duur: 1 dag
Lokatie: Veenendaal, Nederland

News

archief